Alte destinații

Rada Pavel - Horinca si pita pentru Turist in MM _ Alte destinatii  Rada Pavel - Sterguri la zvantat in Preluca Lapus pentru Turist in MM _ Alte destinatii

Bisericile din patrimoniul UNESCO: http://www.visitmaramures.ro/index.php?task=category&category=wooden_churches&lg=RO

Vadu Izei: Casa de lemn a graficianului Vasile Kazar (sec al XVIII-lea), vâltoare, moară tradițională, pictori de icoane, sculptori în lemn, ceterași.

Bârsana: una dintre destinațiile preferate ale pelerinilor și turiștilor români și străini. Acest lucru se datorează bisericii din lemn Mănăstirea Bârsana, dar și portului popular, porților sculptate în stil maramureșean și bucătăriei din această zonă.

Breb: biserica de aici, cu fresce din secolul al XVII-lea, are cel mai vechi turn de lemn din România (anul 1530). În cimitir s-au păstrat cruci de tip celtic. Puteți vizita distilerii de palincă, o moară, o vâltoare și gospodării tradiționale în care puteți descoperi meșteri populari talentați.

Mara: gospodării tradiționale, livezi, bivoli. De aici puteți ajunge în Munții Igniș.

Desești: Biserica „Sf. Paraschiva”, sit UNESCO, în apropierea căreia este un stejar de 400 de ani, cu un trunchi ce are 6 metri în diametru. Meșteri populari de covoare vopsite în culori vegetale, de gube și papuci din pănură.

Sat Șugatag: cruci celtice în cimitir, biserica „Sf. Paraschiva” construită în 1699

Giulești: pitorești „pomi de oale” în curțile oamenilor, ruinele unei biserici medievale de piatră

Hoteni: biserica „Sf. Arhangheli” a fost strămutată aici acum mai bine de un secol, din Slatina (astăzi Solotovino, Ucraina). Aici locuiește fondatorul grupului „Iza”. În zonă există o arie protejată unde trăiesc două specii de plante carnivore și broaște țestoase de apă.

Ocna Șugatag: stațiune balneară. Pe locul fostelor mine de sare s-au format, prin prăbușire, opt lacuri sărate.

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, având o suprafață de 47.177 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare - http://www.parcrodna.ro/

Coștiui: Castelul Apafi (sec. al XVII-lea), biserici de piatră din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, fostă salină.